Ajuntament de Lucena del Cid

TORRE IBERA FOIOS MONUMENTO NACIONAL
Monuments
  Església  Arxiprestral de Nostra Senyora de l'Assumpció.

(Segle XVIII)construïda entre 1715 i 1739 en estil neoclàssic amb reminiscències barroca. A destacar el retaule, la façana, la cripta i el magnífic Museu d´Orfebrería amb valuoses peces d'art sacre i pintures de diferents èpoques.

  Ermita de Sant Antoni.

Edificada 1785 sobre una anterior, del segle XIII. S'alça sobre un impressionant espoló rocós que domina el Barranc de la Pedrenyera, salvatge i encantador paratge.

És una capella de forma poligonal rematada per airosa cúpula de vidriades teules blava cobalt, a la qual s'accedeix per un bonic atri d'arcs de mig punt rebaixats

  Ermita-castell de Sant Miquel de les Torrecelles.

L'edifici, d'origen àrab, va ser utilitzat pels cristians amb fins defensives. Actualment l'ermita i un antic castell s'han unit i formen un sol conjunt. En ell fan una estació els pelegrins de Les Useres.

  Ermita de Sant Vicent.

(Segle XVIII).

 

Ermita del Calvari.

Ubicada en l interior del calvari, de reduides dimensions.

  Plaça Espanya

Porticada amb arcs gòtics coneguts com Els Perxes. Un dels elements medievals que encara perviu en l'actualitat són aquestes porxades de la plaça. Ells constituïxen, amb els seus característics arcs apuntats propis de l'estil gòtic, una de les més definits senyals d'identitat de Llucena.

  Castell-Palau dels Ducs Hijar.

D'origen àrab però modificat per a destinar-lo a casa - palau dels Urrea primer i dels Híjar després. Va ser parcialment destruït pels atacs carlistas i reformat en 1876 per a fer-lo servir de presó. Actualment alberga el Museu Etnológic i el Centre Municipal de Cultura.

  La Torre de l'Oró, torre vigía musulmana,

Coneguda com el fort, per haver estat utilitzada i reformada pels carlistes. Actualment la mida es d´uns 15 m. però la seva altura era tres vegades major.

  La Torre de Foios.

Monument Nacional des de 1931. Es tracta d'una torre ibera, dels segles VII a III a. de C. que constituïx un dels elements d'arquitectura militar ibera que han arribat als nostres dies. Es troba en bon estat de conservació.

  El Graner del Pòsit. Seu de la Unió Musical Llucenenca.

Del segle XVIII. Edificat per a servir de graner i utilitzat posteriorment com hospital.Actualment seu de l'Escola d´educands i de la Unió Musical Llucenenca.

 

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Site developed with Drupal